6. spôsobov ako zabiť divokoidnú letkomrtku

20.10.2013 20:30

Väčšina divokoidných letkomrtiek nie je škodlivých, ale určite patria medzi nepríjemný hmyz. Aj keď boli letkomrtky pôvodne známe ako zabijaci, ich hlavná náplň dňa nie je životu nebezpečná. Jednoducho vás uhryzne do hociakej končatiny, najlepšie viac krát na celom tele. Štípanec po divokoidnej letkomrtke je červený a svrbivý. Priemerná letkomrtka sa dožije niekoľko dní až týždňov, pričom dĺžka života je priamo úmerná od jej otravnosti. Ak chceš vedieť, ako letkomrtke okamžite skrátiť životnosť, postupuj podľa nasledujúcich krokov:

1. Použi stenu  

Nájjdi letkomrtku, nestrácaj ju zo zreteľa, snaž sa ju sledovať bez mihnutia oka!  Zabitie letkomrtky na stene je jednoduchšie, než zabíjať ju vo vzduchu, takže buď trpezlivý a hneď ako pristane, plesni jej po hlave. Môžeš použiť noviny, školský zošit, dosku, tehlu, hocičo, čo máš poruke.

2. Sleduj vzduch

Plesnúť divokoidnú letkomrtku za letu je trochu obtiažnejšie ale zvládneš, neboj sa, Základom je sledovať vzduch okolo seba. Možno budeš počuť ako ti zapišťí okolo ucha. Vtedy cúvni o pol metra, neváhaj a zabi letkomrtku tlesknutím rúk. Nezabudni si potom zmyť otravný hmyz z rúk.

3. Priprav si vreckovku

Ďalší spôsob ako zabiť divokoidnú letkomrtku bude vreckovkou. Vezmi ju do ruky a keď letkomrtku uvidíš sedieť a vyčkávať, jednoducho ju švacni a s uspokojením rozmačkaj. Použitú vreckovku hoď do toalety a sleduj so zadosťučením jej spláchnutie.

4. Vezmi si pohár

Ak máš viac času a chceš sa zabaviť, priprav si pohár a papier. Lietajúcu letkomrtku musíš chytiť do pohára, čo je časovo náročnejšie. Akonáhle bude vnútri, na pohár prilož papier tak, aby neušla. Teraz sa môžeš rozhodnúť, čo s ňou spravíš. Môžeš ju vypustiť na slobodu, sledovať ako jej dôjde kyslík, utopiť, rozmačkať, podľa fantázie.

5. Skús to plácačkou

Najskôr nájdi plácačku a jeden kus divokoidnej letkomrtky. Počkaj, kým si sadne na pevný povrch. Pristúp k nej na meter, nie bližšie, lebo nebudeš mať v ruke dostatočný švih. Teraz je jej osud v tvojom zápästí. Plesni po nej z celej sily. Švrny utri.

6. Nechaj ju explodovať

Rád by si videl explodujúcu divokoidnú letkomrtku? Musíš počkať, kým si sadne na tvoje telo a začne sať krv. Napni sval alebo žilu, jej sa zasekne sosák a nasaje toľko krvi až exploduje. Varovanie: bude to bolieť aj teba.  

Chceš vidieť letkomrtku v akcii? Pozri si fotogalériu divokoidnej letkomrtky!